Houten sparring jian: Oude post van Peter 24 jun 2008

Bespreek hier alles over vrij sparren. Van uitrusting tot technieken.
ynze
Rank: Wang Yen-nien
Rank: Wang Yen-nien
Posts:70
Joined:Wed Sep 27, 2006 3:26 pm
Location:The Netherlands
Houten sparring jian: Oude post van Peter 24 jun 2008

Post by ynze » Wed May 20, 2009 12:52 pm

Houten sparring jian
by Peter Dekker on Tue Jun 24, 2008 7:57 pm

Enige tijd geleden verkochten we bij Mandarin Mansion houten jian die speciaal gemaakt waren voor het vrije sparren. Ze hadden een lengte, gewicht en balans die we baseerden op antieke zwaarden uit eigen collectie en voorraad.

Sindsdien krijgen we nog vele vragen of we de jian nog maken, maar helaas was het lastig een goede bron te vinden nu we niet meer in China wonen.

Nu is een vriend / klant van me in Engeland, een meubelmaker, begonnen zijn vaardigheid te gebruiken om hoge kwaliteit houten zwaarden te maken. Hij kan alle vormen maken met verschillende gewichten en balansen, en gebruikt o.a. metalen gewichten in het hilt om de balans te optimaliseren. Hij heeft informatie van een redelijk aantal antieke wapens uit onze collectie en voorraad zodat hij de maten, gewichten en balansen accuraat kan reproduceren in hout.

Hieronder foto's van de jian die hij voor mij maakte:
jian1.JPG
jian1.JPG (35.49KiB)Viewed 30631 times
De punt is afgerond voor het vrije sparren. "Scherpere" versies zijn ook verkrijgbaar, maar gevaarlijk voor sparren.
jian2.JPG
jian2.JPG (73.87KiB)Viewed 30631 times
Onder de donkere platen zitten metalen gewichten voor de balans.


Om deze vakman een handje op weg te helpen hebben we besloten niet als tussenhandel te fungeren maar mensen direct met hem in contact te brengen. Projecten kunnen geheel naar wens gemaakt worden (al moedigen wij strict historische ontwerpen aan, het is tenslotte een historische kunst) en prijzen varieren aan de hand van wat men wil.

Geef bij bestellen aan of je er gewoon mee wilt trainen of mee wilt sparren. Voor sparrings zwaarden zijn er aparte eisen aan de breedte van de rand, het gewicht, en de vorm van de punt.

Wil je zijn naam en mail-adres: email mij of stuur me een PM.

-Peter

Post Reply